dilluns, 3 d’octubre del 2016

Segle XIII Pólvora (Alejandro/Mario)


LA PÓLVORA:

La pólvora o pólvora negra és una mescla fortament explosiva de diverses composicions, la més antiga de les quals és de salnitre,sofre i carbó, anomenada pólvora negra o pólvora terrosa segons el color del carbó emprat. És una substància sòlida i generalment en forma de grans més o menys petits. S'usa, entre altres funcions, per a impulsar projectils en les armes de focpropel·lir coets, barrinar roques, enderrocar construccions, preparar focs d'artifici. El sofre i el carbó actuen com a combustible mentre que el salnitre o nitrat de potassi actua com a comburent o agent oxidant. El carbó és el principal element combustible però el sofre facilita la iniciació de la combustió i n'augmenta la velocitat.

LA PÓLVORA A XINA:

Resultat d'imatges de armes de polvora a xinaMolt ràpidament, els xinesos van aplicar la pólvora en el desenvolupament d'armes, però abans d'inventar les armes de foc van crear una gran varietat d'altres tipus d'armes com per exemple llançaflames, coets, bombes o mines terrestres. Durant el segle X s'utilitzava la pólvora com a base per a la fabricació de diferents tipus d'artefacte incendiaris que eren llançats per fonèvols i fletxes incendiàries que eren llançads amb arcs i ballestes A mitjans del segle XI es va escriure el Wǔjīng Zǒngyào a la cort de la dinastia Song, on es descriuen diferents barreges amb la característica de contenir màxim del 50% de salnitre, cosa que tindria efectes incendiaris perN110 ruuti.jpgò poc explosius. També s'hi mencionen metxes lentes, coets i focs artificials.
En el segle XII es publiquen en xinès manuals de construcció i ús de coets propulsats per pólvora. En fonts xineses hi ha testimoni escrit de l'ús de bombes deflagrants el 1187. Les bombes d'explosió comencen a fer-se servir a la Xina el 1221

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada